Event: Stadsacademie op toer. Sessie 1: Traject Ruimte Voor Zorg

Registration via https://event.ugent.be/registration/Stadsacademieoptoer from 15-04-2024 12:17 until 12-06-2024 10:00

Description

De Stadsacademie gaat op verplaatsing.

De komende periode gaan we langsheen verschillende faculteiten van UGent met als doel ons voor te stellen, het gesprek te openen rond uitdagingen van transdisciplinair werken en mogelijke nieuwe samenwerkingen te verkennen.

 

Voor de eerste editie op woensdag 12 juni slaan we onze tenten op bij de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Komt dat zien!

 

We lichten het opzet en de inzet toe van de Stadsacademie. Als Interdisciplinair Consortium (IDC) gaan we complexe stedelijke vraagstukken van de stad Gent te lijf in onderwijs en onderzoek, dwars door verschillende kennisdomeinen. De kwesties en kennis halen we op uit concrete cases op het snijvlak tussen theorie en praktijk, samen met mensen uit diezelfde theorie en praktijk.

 

Een van die vraagstukken is: hoe kan de de-institutionalisering van de zorg zich vertalen in de stedelijke context? Graag nemen we jullie mee in het traject ‘Ruimte voor Zorg’. In de coulissen – of onder de motorkap – om te tonen hoe we inter- en transdisciplinariteit trachten diepgang te geven. Wat zijn de uitdagingen en aandachtspunten, en hoe beïnvloedt het betrokken onderzoekers, studenten, zorgaanbieders, professionals en beleidsmakers in hun denk- en handelingswijzes? Welke impact kan het traject hebben op de stad die ons omringt?

 

Iedereen is welkom, maar deze toelichting is in het bijzonder bedoeld voor onderzoekers en docenten van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen die interesse hebben in transdisciplinair werken, die kennis willen maken met de Stadsacademie, of die de Stadsacademie al kennen maar meer willen weten over het traject ‘Ruimte voor Zorg’.

Register Option Description Location When? Cost in EUR Available Seats

Stadsacademie op toer. Sessie 1: Traject Ruimte Voor Zorg

Bibliotheek (gelijkvloers) FPPW, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent

12-06-2024 12:00 - 14:00

0.00

Additional Questions