Event: Vertoning van de documentair ‘Duty of Care’ en nagesprek met regisseur Nic Baltazar, advocate van de Klimaatzaak Audrey Baeyens, en Gentse Schepen van personeel, jeugd, facilitair management en internationale solidariteit Hafsa El-Bazioui

Registration via https://event.ugent.be/registration/dutyofcaresphinx from 08-12-2022 14:41 until 09-12-2022 12:00

Description

Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.

Programma

19.45u             Deuren open

20.00u            Welkom en filmvertoning

 

21.00u             Nagesprek met regisseur Nic Baltazar, advocate van de Klimaatzaak Audrey Baeyens, en Gentse Schepen van personeel, jeugd, facilitair management en internationale solidariteit Hafsa El-Bazioui en vragen uit de zaal.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het UGent Human Rights Research Network in samenwerking met de Stad Gent in het kader van de Mensenrechtenweek 2022.

 

Register Option Description Location When? Available Seats

FULL

Vertoning van de documentair ‘Duty of Care’ en nagesprek met regisseur Nic Baltazar, advocate van de Klimaatzaak Audrey Baeyens, en Gentse Schepen van personeel, jeugd, facilitair management en internationale solidariteit Hafsa El-Bazioui

Cinema Sphinx

09-12-2022 19:45 - 22:00

0