Event: Zomercursus Wiskunde 2023 (burgerlijk ingenieur + burgerlijk ingenieur architect)

Registration via https://event.ugent.be/registration/wiskunde2023IRIA from 03-06-2023 06:00 until 01-09-2023 23:59

Description

Deze zomercursus wiskunde is enkel gericht op toekomstige studenten burgerlijk ingenieur of burgerlijk ingenieur architect. 

Deze cursus kan gevolgd worden in het kader van verplichte remediƫring (als je niet geslaagd was voor de starttoets/ijkingstoets). In dit geval kan je echter ook kiezen voor een online zelfstudiepakket. Meer info op https://www.ugent.be/ea/nl/voor-toekomstige-studenten/voorbereiden/ijkingstoets/ijkingstoets-burgerlijk-ingenieur#Watnadetoets? (voor b.ir.) of op https://www.ugent.be/ea/nl/voor-toekomstige-studenten/voorbereiden/ijkingstoets/ijkingstoets-burgerlijk-ingenieur-architect#Watnadetoets? (voor b.ir.architect).

Deze zomercursus staat ook open voor studenten die wel geslaagd zijn in de starttoets/ijkingstoets van deze opleidingen maar graag hun wiskundekennis uit het secundair onderwijs herhalen en verdiepen.

De volgende onderwerpen komen aan bod: algebra (rekenkunde, veeltermen, complexe getallen, matrices, determinanten, stelsels), goniometrie, telproblemen, analyse (limieten, afgeleiden, functieonderzoek, integralen) en meetkunde. Ieder topic begint met een korte theoretische uiteenzetting. De focus ligt op het maken van oefeningen: de student probeert die zelfstandig op te lossen en kan extra uitleg vragen indien nodig.

Data- en locatie: maandag 4/9 t.e.m. vrijdag 8/9 van 9u00 tot 16u30 (met middagpauze) in Gent (exacte locatie wordt later meegedeeld).

Het cursusmateriaal zal online beschikbaar worden gesteld. Wil je een geprinte versie van de cursus (ongeveer 210 pagina's aan de prijs van +/- 7 euro - ter plaatse te betalen), dan kan je dit verder aanvinken.

 

Register Option Description Location When? Available Seats

Zomercursus Wiskunde 2023 (burgerlijk ingenieur + burgerlijk ingenieur architect)

Gent (exacte locatie volgt later)

04-09-2023 09:00 - 08-09-2023 16:30

59

Additional Questions